Dodali jsme další 3D tiskárnu HP Jet Fusion 5200 na Ukrajinu – aditivní technologie mají využití i v obranném průmyslu

14.08.2023

1

V těchto dnech jsme úspěšně zrealizovali další dodávku průmyslové 3D tiskárny HP Jet Fusion 5200 partnerské společnosti Infomir do Oděsy na Ukrajině.

Infomir instaluje již třetí systém pro efektivní a rychlý 3D tisk pomůcek, které na válečné frontě mohou zachraňovat životy. Jedná se například o chirurgické retraktory nebo komponenty pro taktická škrtidla, které se vyráběly zejména na začátku invaze. Dalšími výrobky, kterými Infomir posiluje ukrajinské ozbrojené složky, jsou komponenty pro drony.

Tiskárny v Oděse ale pracují i na zakázkách, které se vyráběly dlouho před válkou. Pokračuje 3D tisk forem na výrobu rovnátek nebo výroba pouzder pro senzory a měřidla energií, které v Infomir sami vyvinuli. Plánují se také více zaměřit na výrobu ortetických a protetických pomůcek. Ty lze 3D tiskem velmi rychle vyrábět, a to i upravené na míru každému uživateli.

Naší misí je zavádět špičkové aditivní technologie do průmyslu. Na příkladu společnosti Infomir je vidět, že 3D tiskárny HP Jet Fusion najdou uplatnění v opravdu širokém spektru oborů a jsou plnohodnotnou technologií při vývoji i sériové výrobě.

Načítám